Media Coverage

KTH ber studenter om ursäkt för projekt
Published: 7 Nov 2001 (Sus Andersson)
SwedenDet blev ramaskri vid KTH i Kista i förra veckan. Då kunde Ny Teknik avslöja att studenterna vid KTHs civilingenjörsprogram i informationsteknik ingått i forskningsprojekt "Storebror".

Read more »

Storebror övervakar KTH-studenter, Ny Teknik
Published: 30 Oct 2001 (Sus Andersson)
SwedenVid KTH i Kista övervakas 160 studenter och ett fyrtiotal lärare av "Storebror". Ett nytt trådlöst nätverk med mobil anslutning utnyttjas nu av högskolans forskare för att också hålla koll på vad de anslutna gör - och var de gör det. Hela tiden loggas aktiviteten i varje rum i de tre byggnader som nätverket täcker.

Read more »

Studenter mobila med ny nätteknik, Ny Teknik
Published: 2 Oct 2000 (Mats Lewan)
SwedenDatorsalarna är ett nu ett minne blott vid IT-universitetet i Kista utanför Stockholm. För tvåhundra kronor i månaden får 163 studenter i stället låna en bärbar dator som är ständigt uppkopplad via radiolänk. Det trådlösa nätverket är dessutom en världsnyhet, utvecklat på plats i Kista.

Read more »

Pul ren tortyr för fångar, Ny Teknik
Published: 28 Mar 2000 (Ny Teknik / Dagens IT Archiv)
SwedenDen svenska tolkningenav personuppgiftslagen, Pul, har spridit sig till andra EU-länder. En internetleverantör som publicerat offentliga uppgifter om tortyr i spanska fängelser dras nu inför rätta.

Read more »

Image Resolution: Small | Medium | Large